No-Be samen fit

Het No-Be (no obesitas) 'Samen fit' is een convenant tussen de stichting Asserstadsloop en de vijf grote VO/MBO scholen in Assen. Wethouder Maurice Hoogeveen tekent dit convenant mede om aan te geven dat de gemeente achter een dergelijk initiatief staat om middelbare school leerlingen te stimuleren sportief bezig te zijn.


De vijf deelnemende scholen zijn: CS Vincent van Gogh, Dr. Nassau College, Noorderpoort gezondheidszorg Assen, het Drenthe College en het Alfa College. Zij beginnen het jaar voor hun leerlingen sportief door aan het No-Be programma deel te nemen. De leerlingen krijgen o.a. de kans om diverse clinics te volgen van topatleten Marrijtje en Olfert Molenhuis met als doel meer te bewegen en beter te weten hoe te bewegen. Het programma sluit af met het lopen van de 5 of 10km tijdens de Asserstadsloop op 2 juni 2019 door het centrum van Assen.

Human Capital Care

NEEM NU DEEL MET JOUW SCHOOL

Een eigen startnummer
Een chip om jouw looptijd vast te leggen
Een uniek en aantrekkelijk parcours door het centrum van Assen
Aantrekkelijke korting bij onze sponsoren
Een gezellige sportieve middag

Goede doel

De Asserstadsloop zoekt elk jaar de verbinding met een goed doel. Dit jaar is dat Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Deze kinderen hebben een probleem met het opwekken van

energie waardoor ze altijd moe zijn en vaak maar een korte levensduur hebben. Energy4All wil door meer bekendheid en het inzamelen van geld, het onderzoek naar een medicijn voor deze ziekte steunen.